Tuesday, February 19, 2008

Motsägelsen

Ett spännande klipp från Sverigedemokraternas principprogram.

"Kulturell mångfald är lika nödvändig för mänskligheten som biologisk mångfald för naturen."


SD väljer precis som jag att dra paralleller med bilogin men med fullständigt olika slutsatser. SD söker en bilogisk mångfald likt en golfbana. De vill ha mångfald men kulturerna ska aldrig mötas. Symbios och utveckling genom förädling och upptagning av olika individers goda egenskaper är inte tillåtet. En tillspetsad fråga är om SD är ett resultat av degenering eller kommer att leda till detsamma.

Våga uppskatta skillnader och inse att vi inte hade varit vad vi är om vi inte under hela vår existens tagit emot främmande kulturer och dragit lärdom av varandra. Som tankeexempel; hur trorni Sverige hade sett ut om vi inte hade låtit Valloner på 1600-talet lära oss om järnhantering som vi sedan har byggt så mycket av vårt välstånd på. Vem vill SD stänga ute nu som ska bygga vårt samhälles framtida framgång på?

Läs mer om invandrares betydelse för Sveriges ekonomiska utveckling.

5 comments:

Den förbannade Linus said...

"SD söker en bilogisk mångfald likt en golfbana. De vill ha mångfald men kulturerna ska aldrig mötas. Symbios och utveckling genom förädling och upptagning av olika individers goda egenskaper är inte tillåtet."

Du är ju verkligen jätterolig Mankan!!!

Bara fabulera lite fritt kring hur man vill att andra ska tänka för att sen kunna angripa dem på de falska grunder man själv hittat på. Heeeelt crazy!

Men är du säker på att folk förstår skämtet? Är inte risken att andra mindre insatta läsare, som eventuellt snubblar in på din blogg, tror att vi sverigedemokrater är så enfaldiga som du försöker göra gällande?

Jag gissar att du försöker hjälpa oss genom att visa att våra motståndare inte har några riktiga argument, utan först måste hitta på åsikter som de kan angripa, men jag är som sagt rädd att det kan misstolkas. Sarkasm i opinionsbildningens tjänst är en svårhanterlig konst.

itsweden said...

HD:
""Kulturell mångfald är lika nödvändig för mänskligheten som biologisk mångfald för naturen."


SD väljer precis som jag att dra paralleller med bilogin men med fullständigt olika slutsatser."

Nej. Det är en milsvidd skillnad på att peka ut biologisk mångfald som något positivt mot att, som du, tala om rasblandning i rasförädlande syfte.

Kultur är en beteckning för allt det som vi människor sysslar med som inte är livsuppehållande. Men även om kulturen inte är livsuppehållande så är den viktig på det sättet att den speglar synsättet hos olika grupper av människor. Den tekniska utvecklingen har vartefter inneburit att vi på ett subtilt sätt har kunnat ta till oss olika främmande kulturvanor, främst från USA och andra länder som ligger nära oss i synsättet.

Numera har detta förstörts och vi har fått lagstifta för att skydda oss mot nya kulturella intryck eftersom vi har tagit in människor som har hela främmande kulturer (synsätt) i bagaget.

SD påpekar att det är viktigt med kulturella skillnader världen över, så som du skriver. Och det är det på det sättet att annars så skulle det inte vara lika självklart vilka kulturella inslag som är fel och vilka som är rätt.

"SD söker en bilogisk mångfald likt en golfbana. De vill ha mångfald men kulturerna ska aldrig mötas."

Jaså? Men de har alltid mötts och det beror på teknisk utveckling ända sedan vi började bygga båtar. Men de enda möten du kan tänka dig är tydligen när invandrare flyttar hit? De kulturella intryck vi har tagit in utifrån beror knappast på invandringen och för att slippa de negativa delarna av vissa kulturer så krävs det ett svenskt filter. Afrikanska dans kan många svenskar tycka att är kul medans kvinnlig omskärlese är otänkbart.

"Symbios och utveckling genom förädling och upptagning av olika individers goda egenskaper är inte tillåtet."

Jag sitter just nu i ett mångkulturellt getto och känner ingen förståelse alls för det du skriver.
Läs följande länk om Nalin Pekgul
click
så kanske du förstår hur totalt världsfrånvänd du är.

"En tillspetsad fråga är om SD är ett resultat av degenering eller kommer att leda till detsamma."

En degenerering är det helt klart om du anammar andra kulturer helt hämningslöst genom invandring.

"Våga uppskatta skillnader och inse att vi inte hade varit vad vi är om vi inte under hela vår existens tagit emot främmande kulturer och dragit lärdom av varandra."

Under förra århundradet så fick vi kvinnlig rösträtt och första kvinnoåret. Detta därför att tillräckligt många i landet var präglade av den svenska kulturen. I framtiden så går vi åt andra hållet vartefter antalet personer emd en annan kvinnosyn ökar. Vad du inte tycks förstå är att andra människor tar sin kultur på samma allvar som vi tar våran.

"Som tankeexempel; hur trorni Sverige hade sett ut om vi inte hade låtit Valloner på 1600-talet lära oss om järnhantering som vi sedan har byggt så mycket av vårt välstånd på."

Ingen skillnad alls förmodligen eftersom det rör sig om så få som 5000 personer (jag räknar högt). Det fanns järn i Sverige och ett fåtal valloner såg chansen att kunna berika sig här.

itsweden said...

Humanisten:
"SD söker en bilogisk mångfald likt en golfbana. "

?
Betyder det där att du tror att SD strävar efter ett samhälle där alla är lika blonda och blåögda som Jimmy Åkesson?

itsweden said...

Har du förresten nåt exempel på vad vallonerna infört i kulturell mening eller är hela blogginlägget bara struntprat i kvadrat?

humanistdemokraten said...

Lite kulturimport via valloner

-Deras arbetarbarn fick lära sig läsa och skriva. Det var något unikt för 1600-talets Sverige.
-Blev en arbetare tillfälligt sjuk, fick han ändå ut sin lön.
-nyckelharpan, vallonsk import till Sverige (något oklart om det är sant)
-Man medförde också idén att fira karneval
-Att man skulle bada varje lördag